Førstehjælpskursus

Den 22. april 2009 deltog jeg i et kursus i førstehjælp hos DKK. Dyrlæge Paulette Topsøe-Jensen stod for undervisningen, der bestod af både teori og praksis. Derudover fik vi udleveret en lille folder med de vigtigste ting at huske, hvis uheldet skulle være ude, noterne til kurset måtte vi betale 50 kroner for - dyrt for 17 sider fotokopier af hendes dias. Vi blev undervist i hundens kredsløb og  hvordan vi kunne se forstyrrelser i dette, kunstigt åndedræt (mund til snude), behandling af shock samt nogle andre elementer inden for livreddende førstehjælp.

Det praktiske bestod bl.a. i at finde hundens hjerteslag og puls.


Paulette hjælper mig med at
finde Nicoles hjerteslag.

Her prøver jeg selv at finde det lige
ved venstre forben.

Pulsen kan man bl.a. finde på
indersiden af låret.
 

Der blev også trænet i at lægge 'snudebånd' en slags primitiv mundkurv, der kan bruges hvis hunden er skadet og der er risiko for, at den bider i affekt og slev den venligste hund kan bide, hvis den har ondt nok eller er meget bange.

I virkeligheden var snudebåndet bare et dobbelt halvstik, der blev lagt rundt om hundens snude og bundet bag nakken med et råbåndsknob, men den forklaring giver nok mest mening for de, der har været spejdere.

Her hjælper Paulette med at
få det vendt rigtigt.

Så skal det prøves på en hund.

Selv meget små hunde kan få et
snudebånd på.

Retur til førstehjælp