Hvorfor hundemassage?

Hundemassage er et forholdsvist nyt fag i Danmark, men massage er faktisk en af de ældste former for lægebehandling. Massage er godt for både dig og din hund.

Prøv at sætte dig i hundens sted, tænk hvis vi ikke kunne fortælle, hvor vi har ondt eller at vi bare godt kunne trænge til lidt massage, det ville ikke være særlig rart. Sådan har hundene det, så her er det så os, der skal beslutte for dem, om de skal have massage. Hunden behøver bestemt ikke at fejle noget for at få massage, det er jo hellere ikke altid vi fejler noget, når vi går til massage, måske trænger vi bare til at blive løsnet lidt op.
Som du nok selv har prøvet, så er det utrolig behageligt og afslappende at blive masseret, og sådan føler din hund også. Det modvirker stress og bruger du hunden til udstilling, giver massagen en bedre og mere blank pels, ligesom den bliver vant til at blive berørt over hele kroppen – ja og tilmed nyde det.

Ældre hunde kan have stor gavn af massage. Ofte har de lidt gigt og musklerne begynder at blive slappe og her kan massagen styrke muskulaturen og give hunden et bedre liv med færre smerter.

Hvad påvirker massagen?

Massage påvirker hormonsystemet og derved påvirkes immunsystemet også og din hund bliver mere modstandsdygtig overfor udefrakommende sygdomme og mindre stresset og nervøs. Massagen øger også blodcirkulationen i hele kroppen og på den måde kommer der mere energi, næring og ilt ud til alle organer og muskler. Der bliver renset ud i affaldsstoffer og kuldioxid, som kan have ophobet sig i musklerne og de begynder at fungere bedre. Mave-tarmsystemet og nyrerne bliver berørt, så fordøjelsen og optagelse af næring bliver bedre.

Udstrækning vil også være en del af massagen, ligesom akupressur gives, hvor der er behov for det. 

Akupressur er massørens form for akupunktur, (akupunktur må kun gives af uddannede dyrlæger). Ved akupressur bruges de samme punkter, men i stedet for nåle anvender vi vores fingre til at påvirke punkterne.

Hvor foregår det?

Det er meget få hunde, der er vant til at blive berørt så meget, som de bliver under massagen, derfor har de behov for trygge rammer, hvor de kan slappe af. Jeg har et hyggeligt rum med mulighed for afslappende musik. Er din hund vant til at være på et bord, har jeg et i en god højde, men ellers kan små hunde også blive masseret mens de ligger på skødet og større hunde på et tæppe på gulvet. Efter aftale kan massagen dog også foregå hjemme hos dig, hvis det passer bedre. Det vil dog være mod et lille tillæg for kørsel. I øjeblikket kr. 2,00/km.

Det er vigtigt din hund ikke er filtret i pelsen, for så er det ubehageligt at blive masseret – ja faktisk umuligt.

Hvornår vil jeg ikke anbefale massage?

Hvis din hund lider af kræft, betændelsestilstande, knoglebrud eller åbne sår, da massagen vil kunne forværre lidelsen. Trænger den til genoptræning efter en operation, vil jeg først starte på massagen, når din dyrlæge siger god for det. Syge hunde kan eventuelt masseres, men kun i samarbejde med en dyrlæge.
Hunde med feber og drægtige hunde må heller ikke masseres.
Du er altid velkommen til at ringe, hvis du er i tvivl, så kan vi tale om det.

Min uddannelse.

Min uddannelse har jeg taget i august 2005 hos dyrlæge Bente Iversen www.biodyr.dk og har i løbet af knapt 1 år få undervisning i anatomi/fysiologi, meridianlære og massage. Uddannelsen bliver afsluttet med en skriftlig, mundtlig og praktisk eksamen med fremmed censor, der også er dyrlæge. Jeg er medlem af DEH - Danske Eksaminerede Hundemassører.