Pote- & ansigtszoneterapi

Zoneterapi har igennem mange år været en kendt behandlingsform til mennesker, men med meget stor succes kan zoneterapi også udføres på dyr. Zoneterapi er en naturlig og effektiv manuel behandlingsteknik, der med store fordele kan anvendes til behandling af mindre husdyr som hunde og katte.

Dårligt fungerende organer skaber hos hunde, som hos mennesker, forskellige sygdomme. Ved at behandle de ømme reflexzoner og punkter med specielle trykkombinationer, kan zoneterapi og akupressur påvirke organerne til en bedre funktion og derved genoprette kroppens balance og afhjælpe diverse helbredsproblemer. Affaldsstofferne transporteres ud af kroppen.

Zoneterapi giver fantastiske og hurtige resultater, er ikke skadelig og giver ingen bivirkninger. Ved at behandle klassiske lidelser hos både hunde og katte har det vist sig, at dyr reagerer meget hurtigt på naturlige behandlinger.  

Med zoneterapi kan man afhjælpe mange forskellige lidelser og sygdomme hos hunde og katte.

Hjælper bl.a. på:

·        Hudproblemer

·        Fordøjelsesproblemer

·        Reumatiske lidelser – gigt

·        Artritis – ledbetændelse

·        Stimulerer blodomløbet

·        Allergi

·        Øre / øjenproblemer

·        Vejrtræningslidelse

·        Infertilitet – evnen til at blive drægtig

·        Stress / psykiske problemer

Der sker en frigivelse af hormoner; endofiner (smertenedsættende) og cortisol (naturlig anti-allergi og anti-inflamation) og samtidig stimuleres energistrømningerne i kroppen, hvorved der skabes ny livskraft.

Hunde er tågængere, d.v.s. de går på tæerne og fodballen (den store trædepude), mens det område vi kalder vristen og hælen hos mennesker ikke rører jorden, når man er hund. Hunde er ofte kildne på poterne, men sjældent på resten af ”foden”. Haseleddet svarer til hælen og i zoneterapi repræsenterer f.eks. haseleddet balden, hofte og lænden og tæerne repræsenterer hovedet samt, ører- og øjenproblemer.

Epilepsi

Epilepsi er en af de lidelser, der kan afhjælpes med zoneterapi, men man skal være indstillet på at forløbet kan være langvarigt og at hunden i starten kan få det værre. Dette er dog ofte kun i kortere tid, så vil anfaldene formodentlig blive færre og/eller mindre. Her er det især ansigstzoneterapien, der har den største effekt.

Der findes flere forskellige former for epilepsi - både med og uden kramper, alt efter hvor i hjernen lidelsen er.

Stress er en af de faktorer, der kan fremprovokere et anfald og forværre epilepsien. Derfor er både zoneterapi og massage godt for epilepsihunde, da begge dele virker afslappende og øger velværet. 

Utrygge og nervøse hunde

Utrygge og nervøse hunde får ofte en bedre tilværelse, fordi de bliver bedre til at slappe af og tage situationerne i ”stiv pote”.  Behandlingen virker afslappende, afstressende og genopretter energien i krop og sjæl, men den påvirker også kredsløbet og den psykiske balance samt centralnervesystemet positivt.

Sportshunde

Zoneterapi kan tillige anbefales som forebyggende terapiform til hunde, der træner meget, idet behandlingen bevirker, at hundens modstandskraft og ydeevne øges samtidig med, at muskulaturen forstærkes.

Hunde, der træner, får meget ofte stress ligesom mennesker. Zoneterapi er en fantastisk anti-stressbehandling, som er rigtig god for hundens helbred og velvære både før og efter en præstation.

Massage og zoneterapi

De fleste hunde synes ansigtsbehandlingen er dejlig, men nogle hunde bryder sig ikke om at blive rørt på poterne eller er kildne. De kan sagtens få stor gavn af behandlingen alligevel og efterhånden bliver de vænnet til at jeg rør ved deres poter.

Zoneterapi er vældig god at kombinere med massage, der hjælper på mange af de samme ting, men massagen er rigtig god til skader og forebyggelse af skader i bevægeapparatet (muskel- og ledproblemer).

Ryglidelser er en af de lidelser man ofte ser hos hunde og som kan behandles effektivt med en kombination af zoneterapi, massage, kiropraktik og eventuelt akupunktur. Både zoneterapi og massage inkluderer akupressur, der er massørens / zoneterapeutens form for akupunktur, blot uden nåle, men ved brug af små tryk med fingrene eller en "pen". Mange hunde bryder sig ikke om nåle, så her er akupressur et rigtig godt alternativ.

Ørerne er ligesom på mennesker fulde af akupunkturpunkter, derfor vil ørerne altid blive behandlet, uanset om man vælger massage, zoneterapi eller en kombination og langt de fleste hunde synes det er skønt med en gang ørenus. Egentlig akupressur laver jeg ikke i ørerne, da det kan være ubehageligt, men i stedet behandler jeg ørerne mellem mine fingre.

Derfor tilbyder jeg helst en behandling, hvor jeg kombinerer zoneterapien og massagen, så den er mest optimal for den enkelte hund. Man kan dog vælge zoneterapi alene, hvis man ønsker det.

Hvor mange behandlinger?

Det kommer selvfølgelig an på problemets størrelse, men også på hundens alder – jo yngre hunden er, jo hurtigere virker det. En hvalp har samme mængde "energi" i kroppen som en voksen, derfor virker behandlingen hurtigere på en lille krop end på en stor (gælder også for voksne hunde). Jo ældre hunden er, jo flere blokeringer har den.

Ofte vil 4 – 8 behandlinger kunne gøre det, med behandling ca. 1 gang om ugen, i hvert fald i starten, derefter ca. hver 14. dag. Kroniske lidelser kan dog tage længere tid og oftere i starten.

Det er vigtig at hunden har adgang til vand efter behandlingen.

Reaktioner på behandlingen

Selvom der ingen bivirkninger er ved zoneterapi, kan der forekomme reaktioner efter behandlingen.

Hunden:
Sover mere
Mere energi
Urinerer mere (urinen kan lugte stærkt, på grund af udskillelse af affaldsstoffer)
Er tørstig
Har ikke normal appetit.
Kortvarig opblussen af gamle skavanker

Disse reaktioner forsvinder normalt inden for 48 timer og viser sig ofte kun efter den første behandling.